home » cursus babyreflexologie

Masseer de kwaaltjes van je baby weg in 1 minuut!

Op basis van het boek en mijn lessen bij Floor Tuinstra www.floortuinstra.nl, de eerste babyreflexoloog van Nederland, behandel ik in deze cursus:

  • voeding en spijsvertering (reflux en obsipatie bijv.)
  • slapen en geruststelling
  • algemeen welzijn en kinderziektes aan oor, neus en keel (oorontsteking, verkoudheid e.d)

Voor wie? 

De cursus is voor mama´s/papa´s, oma´s/opa´s en andere verzorgers. Je kunt al meedoen met een baby vanaf 4 weken. Kindjes ouder dan 7 à 8 maanden zijn meestal te druk met kruipen en draaien en dan is het wat lastiger om te masseren.

Praktische info

Een cursusles duurt ongeveer een uur en is drie weken achterelkaar. Na afloop krijg je een handig kaartje op creditcard formaat mee met de grepen die je geleerd hebt. Tijdens de cursus kan je baby gewoon zijn of haar kleertjes en luier aanhouden. We masseren alleen de voetjes. Naast het oplossen van kwaaltjes, is het ook heel erg leuk om te doen omdat je je baby heel goed leert "lezen". Ze kunnen tenslotte nog niet verbaal aangeven wat er aan de hand is. Bovendien leer je ook andere (groot)ouders kennen..

Ik geef ongeveer om de zes weken een gastles babyreflexologie bij studiomamaflow in Flowplaza in de Zaanenstraat 18 in Haarlem. De eerstvolgende les is op donderdag 13 augustus van 10.45 tot 11.45. Je kunt je hiervoor opgeven via studiomamaflow.

Datum cursus

nog niet gepland. Als je belangstelling hebt voor een cursus stuur mij dan een mail. Ik laat je dan weten wanneer ik de eerstvolgende cursus organiseer. Tijdens of na de cursus kun je bij mij het boek Reflexologie voor baby´s met korting kopen. Bij bol.com kost het boek €28,95, bij mij na deelname en afloop van de cursus te koop voor €21,95.