Hoe werkt het?

Met een voetreflexzone massage verbetert niet alleen de doorbloeding van de voet maar ook die van de in de voet gereflecteerde lichaamsdelen. Vandaar de naam reflexzonetherapie. Door een betere doorbloeding nemen de pijnlijke plekken meer zuurstof en voedingsstoffen op en worden afvalstoffen verwijderd. Hierdoor is het lichaam weer in staat zelf de problemen op te lossen.

Combinatie Oosters en Westers

In de massages combineer ik de visie van de Westerse geneeskunde die met reflexpunten werkt en de traditionele Chinese geneeskunst (TCM), die zich richt op de meridianen en het in balans brengen van de qi of levensenergie. Hiermee komt het beste uit twee werelden samen in één massage. De massages zijn daarom bijzonder effectief en bovendien heel prettig om te ontvangen. 

Ik geef ook energetische massages. Deze zijn gericht op de mentale, emotionele en spirituele lagen van de mens. Het klinkt misschien wonderlijk maar maar door het masseren van de voeten kan je dus je hele lichaam en je gezondheid beïnvloeden en verbeteren. 

Ik gebruik in mijn behandelingen verschillende technieken waaronder craniosacraal massage op de voet(en) en neuroreflexologie. Ook voor hielspoor (massage en taping) en neuropatische klachten kun je bij mij terecht. Daarnaast kan ik voorafgaand of na afloop van de voetreflexmassage technieken uit healing touch inzetten. 

Praktische info

Bij de voetreflex massages hou je je kleren aan. De bovenkant van je knie neem ik ook mee in een massage. Een loszittende broek die je tot boven de knie kunt opstropen of uitdoen is dus makkelijk. Verder gaan natuurlijk de sokken uit.  En dan als eerste een heerlijk verwarmend, ontspannend en ontzurend voetenbadje.

Je kunt bij mij terecht voor

  • een specifieke klacht behandelplan. Daarvoor stel ik een behandelplan op. Dit bestaat uit een intakegesprek met afsluitend een ontspannende massage ( 75 minuten). De tweede keer doe ik een analytische voetmassage. Op basis van de intake, de analyse van de voet en de tongdiagnose stel ik een behandelplan op van 4 vervolgmassages. Zie voor de kosten van de losse massages of een volledig behandelplan voordeelpakket het tabblad tarieven
  • Neuropatische klachten na chemotherapie
  • Behandeling van hielspoor met massage van de kuiten, voeten, triggerpoints en een magnesium pakking. Tapen behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan het beste 1 dag na de massage omdat het tape anders door de achtergebleven olie niet goed hecht. 
  • een ontspannende hoofd-(hand) en voetmassage
  • een metamorfosemassage; ter ondersteuning bij fase-overgangen in je leven. Het loslaten van het oude en het verwelkomen van het nieuwe. Maakt de weg vrij voor je (vaak nog onbenutte of onbekende) talenten. Bijvoorbeeld bij echtscheiding, overlijden, puberteit, van de basisschool naar middelbare school, de overgang, etc
  • energetische massages. Deze werken meer in op het balanceren van de emotie en psyche. Bijvoorbeeld de zonnevlechtmassage of de aura/chakramassage. Ik heb in 2022 mijn healing touch buddy certificaat behaald. Ik zal soms een techniek inzetten in een voetreflex- of energetische massage maar het is ook mogelijk om in een behandeling van 90 minuten meer tijd te nemen voor het healing touch deel. In 2023 ga ik mij verder scholen in craniosacraal werken op de voet en/of het lichaam of hoofd.   
  • heerlijk voordelige massage pakketten. Bijvoorbeeld gericht op detoxen, ontspannen, soepel door de overgang, neuropathie of op maat samengesteld.
  • een massage om zwangerschapskwaaltjes te verlichten (misselijkheid, oedeem, rugklachten e.d.) of om de bevalling op gang te helpen.
  • met je baby voor een babyreflexmassage om darmkrampjes, verkoudheid, slecht slapen e.d. te behandelen. Als je wilt kan ik jouw voeten ook meenemen terwijl de baby op je buik of bij je ligt. Want een ontspannen moeder/vader is een ontspannen baby.

Reactie plaatsen

Reacties

Paul
4 maanden geleden

In de afgelopen maanden heb ik enkele behandelingen van Jeanine mogen ontvangen vanwege een beknelling bij een van mijn tenen in mijn rechtervoet. Wat mij vanaf het eerste mailcontact opviel, is haar holistische benadering. Hierdoor is Jeanine in staat om op meerdere lagen ondersteuning te bieden in mijn proces. Bovendien is Jeanine een heel open en liefdevolle persoon, waar ik zeker de komende periode bij terugkom. Voor nu ben ik heel dankbaar voor wat ze tot nu toe voor me betekend heeft....

Koos Jonker
2 jaar geleden

Heerlijk ontspannend, zo'n voetenmassage! Ik ging na elke massage gapend naar huis.
Jeanine is deskundig. Ze heeft een heel arsenaal aan technieken waarmee ze je kan helpen. De sfeer is echt zen! Rustig, rustgevend en ontspannend. Een oase tijdens een normale dag.

Annelies
3 jaar geleden

Ongelooflijk heerlijk om behandeld te worden door zo'n zeer vakbekwame, rustige voetreflexmasseuse met gouden handen, in een prettige sfeer. Al na de eerste keer voelde ik me energieker en kreeg ik weer zin in de dingen, en dat is niet meer gestopt. Nu al aan het eind van de 2e keer van het voetenvoordeel pakket (4 massages) en ik krijg er geen genoeg van. Jeanine beschikt over een breed arsenaal aan soorten voet/hand massages, alle met diepe ontspanning als resultaat. En daarna kun je weer stappen zetten. Een aanrader!

Sandra Camoeiras
3 jaar geleden

Jeanine is een zeer deskundige masseuse. Ik heb nu 5 voetmassages van Haar gehad en het is elke keer weer als thuiskomen in mijn eigen lichaam. Ze combineert haar kennis met intuïtie en haar volledige aanwezigheid in het moment. Haar praktijkruimte is knus ingericht en het voetenbadje voorafgaand is een feestje op zich. Ik raad de zonnevoet van harte aan aan iedereen die klachtgericht of ter ontspanning gemasseerd wilt worden.

Jeltje Rijks
3 jaar geleden

Hallo Jeanine,

Het was vandaag de vijfde keer dat ik de voetreflexmassage kreeg en elke keer verheug ik me er weer op. Vandaag de energie-massage, die ik iedereen kan aanraden. Heerlijk ontspannend, op een fijne plek, een moment van rust en opladen in een drukke week.

Noami
3 jaar geleden

Heerlijk. Ik heb er geen andere woorden voor.. Voor mij (en mijn ongeboren kindje) een hele fijne manier om de week te starten. Ontspannen en gegrond. Dankjewel!

Peggy van der Putten
4 jaar geleden

Ik kwam bij Jeanine vanwege mijn restless legs. Ik heb mij 6 keer laten masseren waarbij Jeanine met aandacht en liefde voor de voet en benen mijn klacht heeft doen verminderen van een 9 naar een 5. Ik vond het daarnaast heerlijk ontspannend en een moment voor mezelf. Ik raad het iedereen aan!!

Anouk
4 jaar geleden

Voordat ik bij Jeanine kwam had ik last van een onregelmatige ongesteldheid, ik was vaak een paar maanden te laat. Ik heb bij de Zonnevoet een aantal heerlijke massages gehad en ik heb nu een veel regelmatigere ongesteldheid. Echt top!

Berlinda
4 jaar geleden

Verschillende voetreflex massages gehad, heerlijk ontspannend. Dagen daarna nog lekkere warme voeten! Ik kom zeker weer terug.