home » de massages

Hoe werkt het?

Met een voetreflexzone massage verbetert niet alleen de doorbloeding van de voet maar ook die van de in de voet gereflecteerde lichaamsdelen. Vandaar de naam reflexzonetherapie. Door een betere doorbloeding nemen de pijnlijke plekken meer zuurstof en voedingsstoffen op en worden afvalstoffen verwijderd. Hierdoor is het lichaam weer in staat zelf de problemen op te lossen.

Combinatie Oosters en Westers

In de massages combineer ik de visie van de Westerse geneeskunde die met reflexpunten werkt en de traditionele Chinese geneeskunst (TCM), die zich richt op de meridianen en het in balans brengen van de qi of levensenergie. Hiermee komt het beste uit twee werelden samen in één massage. De massages zijn daarom bijzonder effectief en bovendien heel prettig om te ontvangen. 

Ik geef ook energetische massages. Deze zijn gericht op de mentale, emotionele en spirituele lagen van de mens. Het klinkt misschien wonderlijk maar maar door het masseren van de voeten kan je dus je hele lichaam en je gezondheid beïnvloeden en verbeteren. 

Praktische info

Bij de voetreflex massages hou je je kleren aan. De bovenkant van je knie neem ik ook mee in een massage. Een loszittende broek die je tot boven de knie kunt opstropen of uitdoen is dus makkelijk. Verder gaan natuurlijk de sokken uit.  En dan als eerste een heerlijk verwarmend, ontspannend en ontzurend voetenbadje.

Je kunt bij mij terecht voor

  • een specifieke klacht behandelplan. Daarvoor stel ik een behandelplan op. Dit bestaat uit een intakegesprek met afsluitend een ontspannende massage ( 75 minuten). De tweede keer doe ik een analytische voetmassage. Op basis van de intake, de analyse van de voet en de tongdiagnose stel ik een behandelplan op van 4 à 5 vervolgmassages. Zie voor de kosten van de losse massages of een volledig behandelplan massagepakket het tabblad tarieven
  • een ontspannende hoofd-(hand) en voetmassage
  • een metamorfosemassage; ter ondersteuning bij fase-overgangen in je leven. Het loslaten van het oude en het verwelkomen van het nieuwe. Maakt de weg vrij voor je (vaak nog onbenutte of onbekende) talenten. Bijvoorbeeld bij echtscheiding, overlijden, puberteit, van de basisschool naar middelbare school, de overgang, etc
  • energetische massages. Deze werken meer in op het balanceren van de emotie en psyche. Bijvoorbeeld de zonnevlechtmassage of de aura/chakramassage
  • heerlijk voordelige massage pakketten. Bijvoorbeeld gericht op detoxen, ontspannen, of soepel door de overgang.

Reactie plaatsen

Reacties

Peggy van der Putten
een maand geleden

Ik kwam bij Jeanine vanwege mijn restless legs. Ik heb mij 6 keer laten masseren waarbij Jeanine met aandacht en liefde voor de voet en benen mijn klacht heeft doen verminderen van een 9 naar een 5. Ik vond het daarnaast heerlijk ontspannend en een moment voor mezelf. Ik raad het iedereen aan!!

Anouk
6 maanden geleden

Voordat ik bij Jeanine kwam had ik last van een onregelmatige ongesteldheid, ik was vaak een paar maanden te laat. Ik heb bij de Zonnevoet een aantal heerlijke massages gehad en ik heb nu een veel regelmatigere ongesteldheid. Echt top!

Berlinda
9 maanden geleden

Verschillende voetreflex massages gehad, heerlijk ontspannend. Dagen daarna nog lekkere warme voeten! Ik kom zeker weer terug.

Dominique van Kessel
10 maanden geleden

Beste Jeanine,
Jouw behandeling was in 1 woord geweldig. Heerlijk ontspannend en helend. Dank je wel. Ik kom graag terug.